הסרת נגעי עור

הסרת נגעי עור

נגעי עור יכולים להופיע ממגוון רחב של סיבות, חלקן חיצוניות דוגמת חשיפה לקרינת השמש או עישון וחלקן קשורות למטופל דוגמת גוון עור בהיר, גיל מתקדם ונטייה גנטית. אנשים רבים מעוניינים להסיר את נגעי העור על מנת לקבל מראה עור יפה יותר, ועל מנת להגביר את תחושת הביטחון העצמי. הסרת נגעי עור הינה תהליך פופולארי מאוד כיום בעיקר בזכות התוצאה המהירה שהיא מספקת. הנקודה החשובה ביותר בהתייחס לנגעי העור, עם כל הכבוד לאסתטיקה, הוא האבחון המקדים של אותם נגעים וההבנה האם מדובר בנגעים שפירים או ממאירים. לאחר האבחנה החשובה, תתקבל ההחלטה על המשך הטיפול.

כיום, כמעט לכל אדם יש נגע עורי מסוג מסוים, ממנו הוא ישמח להיפטר. אנחנו מכנים את הסוגים השונים של נגעי העור בשמות שונים כמו יבלות, סרחי עור, נקודות חן, שומות ועוד. נגעי העור יכולים להופיע באזורים שונים בגוף ובפנים.

קיימות מספר שיטות להסרת נגעי עור תוך שימוש בטכנולוגיות שונות לצריבה של הנגע או באמצעות הסרה כירורגית ושליחת הנגע לביופסיה.

מהן המטרות המרכזיות של הטיפול ולמי הוא יתאים?

באופן טבעי, המטרה המרכזית תהיה כמובן הסרתו של הנגע העורי. אותם נגעים, יכולים להפריע במידה שונה לאנשים שונים. לכן, קיימים נגעים שעיקר הרצון להסיר אותם יגיע מההיבט האסתטי, בעוד נגעים אחרים יכולים להפריע גם מבחינה תפקודית. מבחינת ההיבט הרפואי, נרצה כמובן להסיר כל נגע אשר חשוד לממאירות לאחר האבחון שלו.

הטיפול להסרת נגעי עור, יוכל להתאים לגברים ולנשים אשר מעוניינים להיפטר משומה, נקודת חן או כל נגע עורי אחר אשר פוגע בתחושת הדימוי העצמי.

איך מאבחנים נגעים עוריים?

עוד בטרם אנו חושבים להסיר נגע עורי מסוים מהפנים או מהגוף שלנו מכיוון שהוא מפריע לנו אסתטית, עלינו לאבחן ולבדוק את מהות הנגע ואת מידת הסכנה שלו עבורנו. האבחון כמובן חייב להיעשות אצל רופא מומחה, אשר יוכל בעזרת הידע, הניסיון והטכנולוגיות השונות לתת אבחון מקצועי ומדויק וכן לשלוח את הנגע לביופסיה במידת הצורך.

כאשר אנו מבחינים בנגע אשר גדל, מתחיל לדמם, לגרד, לכאוב או לשנות צבע או צורה, עלינו להתייחס אליו כאל נגע חשוד אשר מצריך בדיקה מיידית אצל רופא עור.

תהליך הסרת נגעי עור

כתלות בסוג הנגע, ישנן שיטות שונות להסירו. במידה וקיים חשד לממאירות, מומלץ להסיר את הנגע בשיטה כירורגית ולשלוח אותו לבדיקה פתולוגית על מנת לקבל אבחנה ועל מנת לוודא שהנגע הוסר במלואו. במידה והנגע שפיר ניתן להסיר אותו בין היתר, על ידי אחת מהשיטות הבאות:

  • חנקן נוזלי – צריבה בחנקן נוזלי מתבצעת על ידי התזת מעט חנקן על הנגע, אשר גורם להקפאת התאים הרלוונטיים ולמוות שלהם. טיפול בחנקן יתאים בעיקר לנגעים שטחיים יותר. שיטה זו מאופיינת בפשטות שמהווה יתרון טיפולי, אך מלווה בכוויית קור שבאה לידי ביטוי בשלפוחיות שנעלמות בדרך כלל לאחר כשבועיים.
  • מחט חשמלית או לייזר – השימוש בצריבה על ידי מחט חשמלית או מכשיר לייזר ייעודי, דומה במהותה לטיפול בחנקן נוזלי, כאשר בשלושת השיטות הללו המטרה הינה אבלציה, כלומר הרס התאים על ידי קור במקרה של חנקן, או על ידי צריבה חמה במקרה של המחט החשמלית, או של קרן האור שמפיק הלייזר.
  • פלזמה – טיפול שעושה שימוש באנרגיית פלזמה מקוטעת, כאשר המטרה הינה לפגוע באספקת הדם לאזור הנגע ובכך להביא להרס תרמי של הרקמות באזור. הטיפול בפלזמה יתאים גם לאזורים עדינים יותר בפנים, מכיוון שהאנרגיה שלה מיועדת לחמם את תאי העור באופן ממוקד ומבלי לזלוג ולפגוע בתאי עור סמוכים.

איך יש להתכונן לקראת הסרת נגעי עור?

תהליך הסרת נגע עורי הינו פשוט יחסית, נעשה בהרדמה מקומית ונמשך זמן קצר. לפני הפעולה אין צורך בצום וניתן להמשיך ליטול את התרופות הקבועות. במידת האפשר, רצוי להפסיק מדללי דם, אך לפני כן מומלץ כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל.

ההכנה החשובה ביותר לקראת הסרת נגעי העור, היא בחירת הרופא המטפל על ידי פגישת ייעוץ מקדימה. בפגישה, תוכלו לקבל את כל המידע הרלוונטי, לבחון את התאמתכם לשיטות השונות ולקבוע מועד להסרת נגע העור שמטריד אתכם. לעיתים ובהתאם לסוג הנגע, יהיה ניתן להסיר אותו כבר בתום פגישת הייעוץ.

הוראות לאחר הניתוח

לאחר הניתוח מומלץ שלא להרטיב את האזור הניתוחי למשך יומיים. אחר כך, ניתן לרחוץ את המקום בעדינות במים ובסבון. לאחר חלוף ההרדמה ובהתאם לצורך, ניתן לקחת משככי כאבים. על פי רוב, הפלסטרים והתפרים נופלים מעצמם ואין צורך להסירם, אך הרופא המנתח יסביר כמובן בתום הפעולה במידה ויש לנהוג אחרת. ישנם טיפולים שונים לשפר את מראה הצלקת עליהם המטופל יקבל הסבר בביקורת.

מומלץ שלא לחשוף את הצלקת לשמש למשך שנה מהניתוח או לחילופין להגן עליה עם קרם הגנה וביגוד מתאים בזמן החשיפה לשמש. בנוסף, קיימת חשיבות גדולה לשמירה על היגיינה באזור בו הוסר הנגע, למשך כשבועיים לאחר הטיפול. כמו כן, מומלץ להימנע מפעילות גופנית מאומצת למספר ימים לאחר הסרת הנגע.

האם יש אפשרות לסיבוכים לאחר הניתוח? ואם כן, מהם?

כמו בכל פעולה ניתוחית קיימת אפשרות לסיבוכים שונים. יחד עם זאת, על פי רוב מדובר בפעולה פשוטה באופן יחסי עם סיכון קטן לסיבוכים.

בין הסיבוכים והסיכונים האפשריים:

  • דימום מהאתר הניתוחי
  • זיהום מקומי
  • צלקת בולטת או רחבה
  • שטף דם באזור החתך
  • חוסר תחושה באזור הניתוח

איך נדע אם נגעי העור סרטניים או לא?

בהסרה כירורגית של נגע ושליחתו לביופסיה, תתקבל תשובה פתולוגית בתוך כחודש ימים. הרופא יעדכן את המטופל בתשובת הביופסיה וינחה באם נדרש טיפול נוסף או שניתן להסתפק במעקב בלבד.

חשוב להדגיש שבכל מקרה בו יש לכם נגע עורי חשוד, אשר מלווה בתופעות אותן הזכרנו, חשוב מאוד שתלכו לבדיקה ולאבחון של אותו הנגע ובכל מקרה, אל תתעלמו או תזניחו את הנגע העורי החשוד.

פוסטים נוספים

לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות, ניתן להשאיר פרטים וניצור איתך קשר בהקדם: