שאיבת שומן

שאיבת שומן

שאיבת שומן היא אחד ההליכים האסתטיים המוכרים והמבוקשים ביותר של השנים האחרונות. הניתוח מיועד לסייע לאנשים בעלי מצבור שומן עיקש המרוכז בנקודה מסוימת בגוף. ניתן לבצע הליך כזה במרבית איברי הגוף. כשמו כן הוא, בניתוח שאיבת שומן מתבצעת שאיבה של שומן מן הגוף. השאיבה נעשית באמצעות צינורית דקה שמנתבת את השומן אל מחוץ לגוף. לאחר הניתוח יתקבל מראה שטוח, חלק יותר וללא בליטות של מצבורי השומן. אפשר לבצע שאיבה של כמויות גדולות של שומן, אם כי הדבר לא יוכל להתבצע בניתוח אחד. על מנת להיפטר מכמויות שומן גדולות באמצעות שאיבה, יש לחזור על הניתוח מספר פעמים.

מה זה שאיבת שומן?

שאיבת שומן היא הליך בו דרך חורים קטנים בעור מוחדרת צינורית מיוחדת הנקראת קנולה ובאמצעותה מתבצעת השאיבה.

למי מתאים או לא מתאים שאיבת שומן?

שאיבת שומן מתאימה למטופלים עם מצבורי שומן עיקשים אשר לא משתפרים באמצעות ירידה במשקל ופעילות גופנית. הטיםול הוא אינו אמצעי לירידה במשקל שכן חלק גדול מהשומן נמצא באזורים שאינם נגישים לשאיבה, דוגמת חלל הבטן ובנוסף שאיבת שומן של נפחים גדולים טומנת בחובה סכנות לבריאות המטופל. שאיבת שומן מתאימה לאנשים ללא עודפי עור משמעותיים שכן שאיבה נוספת עלולה להחמיר את העודפים הללו ולפגוע בתוצאה האסתטית.  

תהליך הניתוח

מרבית ניתוחי שאיבת השומן נעשים בהרדמה כללית. פעמים רבות הם נעשים כהשלמה לניתוח נוסף דוגמת מתיחת בטן, ירכיים, זרועות ועוד. הפעולה מתבצעת דרך חתכים קטנים בעור וכפועל יוצא מכך הצלקות קטנות מאוד אף הן ומתוכננות בקפידה באזורים מוסתרים. בטרם השאיבה, האזור הניתוחי מוסנן בתמיסה מיוחדת אשר מסייעת בכיווץ כלי דם על מנת לצמצם את איבוד הדם ובמשככי כאבים אשר מסייעים להחלמה לאחר מכן. הפעולה נעשית באמצעות צינורית קטנה הנקראת קנולה אשר מוציאה את השומן באזור הרצוי. בתום הפעולה החתכים נתפרים בתפרים נספגים אשר אין צורך להסירם ומולבש מחטב או אביזר אלסטי אשר מסייע בהפחתת בצקת, נפיחות ומקל על הכאב שלאחר הניתוח.

סוגי שאיבות שומן שונות 

קיימות שיטות שונות לשאיבת שומן, הנבדלות ביניהן בטכנולוגיה בה נעשה שימוש במהלך הניתוח. הטיפול הקלאסי הינו ידני ונעזר בלחץ שלילי לשאיבת השומן. טכנולוגיות נפוצות כוללות בין היתר מכשיר מכני הרוטט בזמן הפעולה, שימוש בסיב לייזר להמסת השומן והידוק העור, שימוש בגלי אולטרסאונד, פלסמה ועוד. הטכנולוגיות השונות מסייעות לפרק את השומן בקלות רבה יותר וכפועל יוצא מכך לסייע בסילוק רקמת השומן וחלקן אף מסייעות להדק ולכווץ את העור על מנת להקטין את עודפי העור בתום הפעולה. 

מה לעשות או לא לעשות אחרי הניתוח?

לאחר הניתוח מומלץ להשתמש באביזר רפואי דוגמת מחטב, חגורה אלסטית, שרוולון וכו', אשר מונעים את הנפיחות והבצקת ומקלים מבחינת כאב ואי נוחות לאחר הפעולה. האביזרים הללו עשויים מבד מיוחד אשר מאפשר אפילו להתרחץ איתם ולייבש לאחר מכן. בתקופה שלאחר הניתוח מומלץ לנוח ולהימנע מפעילות גופנית. לאחר יומיים ניתן כבר להתרחץ. לפי הצורך ניתן ליטול משככי כאבים על מנת לעבור את התקופה המיידית שלאחר הניתוח בנוחות ועם מינימום כאב. התפרים נמסים מעצמם ועל כן אין צורך להסירם. חשוב מאוד לשמור על משקל גוף תקין ואורח חיים בריא על מנת לשמור על התוצאה לאורך זמן. 

אזורים נפוצים לשאיבת שומן

אזורים נפוצים בגוף לשאיבת שומן כוללים את הבטן, חזה, מותניים, ירכיים, צידי בית החזה, גב, זרועות, ברכיים, צוואר ועוד. בהתאם לאיכות ומרקם העור מבוצעת שאיבה בלבד או שאיבת שומן והסרת עודפי העור לאחר מכן. 

תהליך ההחלמה

מיד לאחר הניתוח לא ניתן להתרשם מהתוצאה, שכן קיימת נפיחות ובצקת שגדלה בימים הראשונים וחולפת בהדרגה תוך מספר חודשים. ניתן לרחוץ את האזור הניתוחי לאחר יומיים. בימים הראשונים יכולה להיות הפרשה מפתחי השאיבה שתחלוף מעצמה. יש להקפיד על מנוחה ולבישת מחטב או אביזר אלסטי המסייע בהפחתת הנפיחות ומקל על הכאב והרגישות המקומית. בימים הראשונים לאחר ניתוח מומלץ ליטול משככי כאבים, כאשר ימים בודדים לאחר מכן הכאב צפוי לחלוף והמטופל יחוש בנוח.   

סיבוכים אפשריים בניתוח

המדובר בפעולה בטוחה מאוד כאשר היא נעשית בצורה נכונה וע"י מומחה בעל ניסיון. יחד עם זאת, כמו בכל ניתוח קיימת אפשרות לזיהום מקומי, דימום, אסימטריה בין הצדדים, אובדן תחושה באזורי השאיבה, שינויי צבע ובאופן נדיר פגיעה באיברים פנימיים. 

האם קיימות אפשרויות לשאיבות שומן ללא ניתוח?

קיימות טכנולוגיות להמסת שומן ללא ניתוח אך הן מוגבלות לאזורים קטנים ועל פי רוב מצריכות טיפולים חוזרים. הן כוללות הזרקת חומר המסייע בפירוק תאי שומן או שימוש במכשירים אשר באמצעות העברת אנרגיה לרקמה גורמים לפירוק תאי השומן ופינויים על ידי הגוף. 

פוסטים נוספים

לקביעת פגישת ייעוץ ללא התחייבות, ניתן להשאיר פרטים וניצור איתך קשר בהקדם: